Главная » 2022 » Грудень » 29 » Вартість та розміри дорожніх плит: корисні поради
13:30
Вартість та розміри дорожніх плит: корисні поради

дорожня плита Якщо вам потрібно досить швидко побудувати тимчасову або постійну міську дорогу для пересування автотранспортом, то найкращим рішенням є придбання дорожніх ЗБ плит. Вони виготовляються із залізобетону, дуже популярного сучасного будівельного матеріалу, який уже встиг зарекомендувати себе. Доповнюються вироби якісною арматурою, яка ще більше зміцнює готовий виріб, який і так міцний.

Головна перевага дорожніх плит – швидке укладання та нескладна підготовка основи для плит. Також варто зауважити, що вартість дорожніх плит відносно невисока. Цей факт дозволяє на спорудженні сучасних доріг не лише економити кошти, а й час. Ще одним позитивним моментом є можливість використання ЗБ плит повторно, необмежену кількість разів. За великим рахунком, використані дорожні плити відрізняються від нових тільки своїм зовнішнім виглядом, але при цьому тут зберігаються всі корисні для будівельників характеристики та якості. Також зауважимо, що вартість бувших у вжитку плит набагато менша, ніж у нових виробів.

Нині продають залізобетонні дорожні плити багато заводів. Це обґрунтовано попитом на них на ринку. Крім того, плити вже встигли стати одним із найфункціональніших елементів у сучасному будівництві мереж різного рівня складності та протяжності. І невелика вартість дорожніх плит абсолютно нічого не змінює – вироби продовжують залишатися найнеобхіднішими та потрібнішими в сучасному будівництві.

Параметри та розміри дорожніх плит

Дорожні плити при довжині у шість метрів бувають шириною:

  • 1,75;
  • 1,87;
  • 3;
  • 3,5;
  • 3,75 метра.

Дорожні плити бувають із шириною 2,75 метра при довжині 3.5 метра.

Дорожні плити бувають із шириною 1,75 метра при довжині 3 метри.

І, нарешті, дорожні плити з 1,5-метровою шириною при довжині 1,75 метра.

Разом з цим ви можете придбати плити з різною товщиною, яка також перебуватиме у прямій залежності від інших розмірів виробів. Якщо говорити про вироби для тимчасових доріг із ненапружною арматурою, то тут товщина плити становить 16 сантиметрів. У випадку попередньої напруги арматури товщина плити збільшується на 1 см і становить 17 см.

дорожня плита

Маса у дорожніх плит дуже велика: від 1000 до 7850 кг. Природно, при їхньому укладанні завжди необхідний кран. Спеціально для кранових строп та гаків у плитах передбачені монтажні петлі для захоплення. Але слід зазначити, що всі петлі на ЗБ плиті розташовуються в спеціальних нішах, щоб не допустити того, щоб вони стирчали.

Головний критерій вибору ЗБ дорожніх плит, крім безпосереднього їхнього застосування, це їхня вартість. Ціна тут визначається багатьма параметрами. Наприклад, вартість залежатиме від віддаленості комбінату, вартості енергоресурсів, які потрібні для виготовлення плит. Крім цього, ціна визначається рівнем навантаження плит. Тобто - плити з нижчим навантаженням коштуватимуть набагато менше від тих, які витримують великі навантаження.

Категория: Поради та лайфхаки | Просмотров: 178 | Добавил: admin | Теги: Дорожня, розмір, плита, вартість | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar