Главная » 2022 » Грудень » 2 » Види підлогових покриттів для кухні
19:22
Види підлогових покриттів для кухні

підлога покриття кухня На кухні ми проводимо багато часу. Дуже часто вона виконує роль їдальні та вітальні одночасно. Продумуючи ремонт на кухні, необхідно враховувати кожну дрібницю. Це стосується і покриття для підлоги.

Підлога на кухні щодня відчуває підвищені навантаження. На неї потрапляють краплі жиру, висока вологість та температура повітря на кухні – все це негативно впливає на покриття. Тому воно повинне бути не тільки красивим, а й практичним та зносостійким. Магазини будівельних товарів на сьогоднішній день пропонують різноманітні за фактурою, якістю та ціною покриття для кухонної підлоги.

Яке покриття для підлоги на кухню вибрати?

Підбираючи покриття для підлоги необхідно звернути увагу на характеристики матеріалу. Насамперед він повинен бути практичним, стійким до механічних пошкоджень та простим у догляді.

Пробкова підлога

Дуже популярною стала пробкова підлога, яка:

  • довговічна;
  • красива;
  • екологічна.

Така підлога не вбирає воду, на ній не залишаться жирні сліди, вона стійка до впливу побутової хімії, вона не вигорить на Сонці і не зітреться. Виробники пробкового покриття стверджують, що навіть через 20 років воно буде як нове. На таку підлогу варто звернути увагу алергікам і людям, які страждають на астму, оскільки пробка не затримує пил, не виділяє ніяких запахів і не вбирає їх.

Наливна підлога

Практичним варіантом для кухні стане наливна підлога, вона здатна прослужити близько 40 років. Він дозволяє створити ідеально рівну поверхню будь-якого кольору. А сучасні 3D-підлоги зроблять дизайн кухні унікальним та оригінальним. У наливну підлогу можна легко вбудувати світильники чи будь-які інші декоративні деталі.

Дерев'яна підлога

Дерев'яна підлога на кухні створить атмосферу аристократизму та розкоші. Таке підлогове покриття дорого коштує і при цьому його легко пошкодити, воно боїться вологи, а догляд за ним вимагає застосування спеціальних миючих засобів.

Лінолеум

Найпопулярніший матеріал для покриття підлоги на кухні – лінолеум. Він недорого коштує, досить довго служить і простий у догляді. Така підлога ніколи не набухне і не деформується від вологи, а це особливо важливо на кухні.

Варто пам'ятати, що лінолеум - це синтетичний матеріал, тому перед покупкою прислухайтеся до запаху, якщо він різкий і неприємний, то перед вами неякісний товар. Хороший лінолеум досить товстий та пружний. Укладати таке покриття просто, єдина умова - рівна підлога без вм'ятин і пагорбів.

Керамічна плитка

Керамічна плитка найкраща для кухні, так як вона не деформується, не горить, її просто мити і, на відміну від лінолеуму, кераміка не токсична. Різноманітність фактур, розмірів та кольорів плитки дозволяють втілити будь-які фантазії. Недоліком керамічної плитки є те, що вона холодна. Ця проблема легко вирішується встановленням системи "тепла підлога".

підлога покриття кухня

Ламінат

Ефект дерев'яної підлоги може створити ламінат. Спеціально для кухні існує вологозахищений ламінат. Це покриття підлоги здатне емітувати не тільки дерево, а й плитку, камінь, мармур, матове скло.

Всі ці матеріали чудово комбінуються між собою. Якщо площа приміщення кухні дозволяє розділити її на зони, можна створити цікавий та практичний дизайн на підлозі. Для робочої зони підійде практична керамічна плитка, в обідній зоні краще укласти пробкове покриття.

Категория: Новини Дніпра та області | Просмотров: 180 | Добавил: admin | Теги: кухня, покриття, Підлога | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar