Главная » 2015 » Квітень » 2 » Житло в модульних містечках хочуть зробити доступним
19:59
Житло в модульних містечках хочуть зробити доступним
Житло в модульних містечках хочуть зробити доступним

На Дніпропетровщині необхідно створити умови, щоб переселенцям було не накладно заселятися у модульні містечка та встановити тарифи, які будуть для них доступними. Про це заявив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко під час наради. Він поставив завдання керівникам міст, де розташовані модульні містечка, вирішити усі організаційні питання протягом тижня. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Наразі Дніпропетровщина вже стала домом для 73 тис переселенців. Попри це, облаштовуючи тут нове життя, вони продовжують стикатися з низкою складнощів. Одна з головних - це відсутність житла. Покращити ситуацію покликані модульні містечка. Ціни на проживання в них доступніші за загальноринкові, проте все одно зависокі для людей, які через війну втратили практично все своє майно. Така ситуація - це прорахунок місцевою влади.

«Необхідно створити такі умови для переселенців, щоб вони не знімали дороговартісне житло, а переїжджали жити у транзитні містечка, доступну сплату на проживання в яких має забезпечити місцева влада. Також у них має бути високоякісне медичне обслуговування, а їх діти без перешкод повинні бути влаштовані у дитячі садки та школи», - наголосив Валентин Резніченко.

Як доповів голові ОДА перший заступник Дніпродзержинського міського голови Андрій Білоусов, 15 квітня заплановане відкриття містечка у Дніпродзержинську, яке розраховане на 480 осіб. Наразі виявили бажання проживати у ньому 400 переселенців. Під час заселення ціни для них мають бути вже максимально доступними - Валентин Резніченко доручив керівництву на місцях вирішити організаційні питання у найкоротші терміни.

Нагадаємо, що в рамках допомоги від уряду Німеччини на Дніпропетровщині було збудовано п'ять транзитних містечок в містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Павлоград та Нікополь.

13 лютого було відкрито найбільше транзитне містечко в місті Павлоград, розраховане на 640 осіб. 20 лютого відкрито транзитне містечко в місті Кривий Ріг на 424 особи. Запрацювало транзитне містечко в місті Нікополь, де розмістяться 456 людей, а також у Дніпропетровську - на 456 осіб. На черзі - відкриття містечка у Дніпродзержинську, розрахованого на 480 жителів.

Категория: Новини Дніпра та області | Просмотров: 1248 | Добавил: admin | Теги: житло, модульні містечка, Житло в модульних містечках, доступне житло, хочуть зробити доступним | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar